Legazpi (Gipuzkoa)

Dorretxearen funtzioa

Dorretxearen funtzioa <p>Olaetxea dorretxean jaio zen Inesen amandrea. Ingurua zaintzeko erabiltzen ziren dorretxeak lehen.</p>

Olaetxea dorretxean jaio zen Inesen amandrea. Ingurua zaintzeko erabiltzen ziren dorretxeak lehen.

-Dorretxe horrek ze funtzio zeuken?
-Hoik zien, nagusitxok itten zittuen hoiek eta asko zan bijilatzeko. Eta hori bai ikusi behar dezula. Bai, hor dare Olaetxe. Zeatik liburu bat etara zuen Leazpin eta nik hor dauket gordeta, eta zertuko dizut.
-Bijilatzeko izaten zan hori.
-Ze bijilatzen zan hortik.
-Honbre, lapurrek edo lokesea. Nik hori ondo ez dakitt, baiño torre hoik bijilatzeko ziela bai. Zeatik e, hori eskolan, guri eskolan bastante gauza esaten ziun gauza horietaz juten giñanen eskolaa.