Legazpi (Gipuzkoa)

Aurkezpena

Bere burua aurkezten du: Legazpin jaio zen 1930ean. Zertan eta norekin jolasten zuen azaltzen du. Baserri batean jaio zen, eta errota zeukaten. Baserria harrizkoa eta egurrezkoa zen. Eskolara gutxi joan zen.

Transkripzioa

Ni Dionisio Olabide Irastorza naiz. Milla bederatzirehun ta hogeita hamarran jaioa. Jaio nitzen Leazpiñ, Markazteiko errotan. Nire jolaslekue zan txorik harrapatzea tiragomakin, ta gero kolejion, hemen Buen Pastorren, Buen Pastor zan ordun, hor ibiltze giñen, pidolamide, korrika, sokatiran, ta danea hola pixkat. Ni jaiotako tokia zan baserri bat. Genduken errota, errota, errotea. Oin olea zeon lekun zan, genduken errota. Nola zeon einda baserrie? Baserrie, ba, harriekin ta egurrakin. Lana ugari eukitzen gendun guk baserrin, ta eskola gutxi; horregatik gare oin garen bezela.

Egilea(k): Aitor Gurrutxaga