Lasarte-Oria (Gipuzkoa)

Lekuonatarrak, euskal kulturan pertsona esanguratsuak

Lekuonatarrak, euskal kulturan pertsona esanguratsuak <p>Manuel Lekuona bere amaren anaia zen. Beste anaia baten seme-alabak aipatzen ditu, horietako asko euskal kulturan pertsona esanguratsuak izanak. Juan Mari lehengusuak doktoretza Erroman egin zuen; oso jakintsua zen eta bertsolaritzan (olerkigintzan) apartekoa. Andoni Aiako Altzola auzora desterratu zuten eta Parisera joatea erabaki zuen, soziologia ikastera. Han moja izandako batekin ezkondu zen. Juliani antzeko zerbait gertatu zitzaion: `Ez dok Amairu&acute; taldearekin kantari ibili eta gero, apaiz izateari utzi eta moja izandako batekin ezkondu baitzen.</p>

Tamaina:

Manuel Lekuona bere amaren anaia zen. Beste anaia baten seme-alabak aipatzen ditu, horietako asko euskal kulturan pertsona esanguratsuak izanak. Juan Mari lehengusuak doktoretza Erroman egin zuen; oso jakintsua zen eta bertsolaritzan (olerkigintzan) apartekoa. Andoni Aiako Altzola auzora desterratu zuten eta Parisera joatea erabaki zuen, soziologia ikastera. Han moja izandako batekin ezkondu zen. Juliani antzeko zerbait gertatu zitzaion: `Ez dok Amairu´ taldearekin kantari ibili eta gero, apaiz izateari utzi eta moja izandako batekin ezkondu baitzen.