Iurreta (Bizkaia)

Amig lantegian, "hebillak" egiten

Amig lantegian, "hebillak" egiten Amig lantegian makina desberdin batean jarri zuten, hatzean min hartu ostean. Azkar zihoan makina. Berak ere azkar lan egiteko joera zuen eta arduradunak errieta egiten zion. Makina berotzen zenean, deskantsua hartzen zuen. Segundoko 50-60 "hebilla" ateratzen zituen makinak. Bederatzi orduz aritzen zen lanean. Garai batean "hebilla" asko egiten zituzten, soldaduen gerrikoentzako egiten zituzten eta. Lantegia plazatik hurbil zegoen. Lantegiak herritik kanpora atera zituztenean, eraikina bota egin zuten.