Iurreta (Bizkaia)

Eskolara gutxi

Amezketako eskolara joan zen, baina umetatik behar asko egin du eta gutxi joan zen eskolara. Ama plazara joaten zen eta beran etxeko lanak egin behar zituen. 11 bat urterekin utzi zuen eskola.

Transkripzioa

“Eskólara? 'Pilástrara' Amesketaa, baie eskólara gitxi nik, se guk bier asko. Ni(k) bier asko in ddot, nébieri gure ise abien erakutzi geiyau, mutillek ei aben eskóla geiyau, baie nébiek buru txarra, óbie nik, askó be, baie juen esi, se ama guide beti plásara egun gustietan bendéjies, esníe ta bendéjie. Gu asko. dénetik el, kipula landérie, porrú landárie, asá iandárie, artue ta dánetik, da ni txiki txikitteti, ni, eskolati urten ei naban amaika urteas eró, da órduen be, amaika urtes urte nabenien, lapiku(e)k eta itte nebasan ni. kóntuek atara! Beskaiye ipini tte, eskolatik, e, urtete naben da, errekreuen, da etxea etorri ta lapíkue bisan, a plásara jute san da, se bos lagun eon gintzesan, da áma plasara juen eskeó, ba.

Egilea(k): Alberto Errazti