Iurreta (Bizkaia)

Lekeitiotik ihesi

Lau batailoi zeuden kostan, eta Francoren aldekoek Trabakutik Iruzubietara nahi zuten pasatu. Han harrapatuz gero, preso hartuko zituzten. Baina eurek alde egin zuten eta Gernikako bonbardaketa osteko egunean pasatu ziren Gernikatik Mundakarako bidean.

Transkripzioa

Orduen be gur(e) abien Francoren serak sartu Trabakutik, Oistik, Iusubietara, estok aitxen, da gu lau batalloi geñén, kostan, órrek eurrie arrapau eskeo, au sarrátu eskero, prisionero jauste geñén an barru(e)n. Da órrek sartu sien ándik, Oistik Trabakure da gu juxtu juxtu justu Gernika bonbardeau da juxtu juxtu astelen bateko bonbardeau da martitxenien pasau Gernikan, errekan ondiñoko jentie ildde ta sue, da ánditxik seréra Mundekara.

Egilea(k): Alberto Errazti