Iurreta (Bizkaia)

Sollubeko frontean

Sollubeko fronteko kontuak.

Transkripzioa

ltalianuei eiñ utzien sarrásiñue Solluben, ostie!, pena emateko modúen. Arek pentzatu aben Sollube gálduta euela, iñor estauela, da gure batalloi(e) da sosialista batallo(e) bat eon sien goiyen, ta formaute etorri sien árek, seetik, ba, Bemieotik, Bermeotik Sollubera kamiño betian etorri sien. “Fuego” aintxen dabe gure aldetik, goiyen, goiko gánien, áren áiñeketie barrido berantza, ango, ango... Antxe arrapau (g)untzen materiyaletan be, gero Bilbon eon sien eskaparatien an arrapa(r)iko fusíllek eta kristo gustiek [...] baia gero ordu bete baño aríñeu, etorri san bueltia itxosoti, asi sien bárkuek, Francon bárkuek, da antxe ibilli geñén, olako “rompedora(k)” botate abiesan, berrogetamar kaniken moruko serak eskopetak goi goiyen da sabáldu itte abiesan da, laster arrapau da erre iñ abien Sollube, bai bonbakiñ, da bai itxósoti.

Egilea(k): Alberto Errazti