Getaria (Gipuzkoa)

Getariatik Zarautzera ikastera

Getariatik Zarautzera ikastera <p>Batxillergoa egitera Zarautzera joan zen, kuadrillako askorekin batera. Horregaitik dio jauzia ez zela oso handia izan. </p>

- Hamasei… hamasei, bai. Kurso bakoitzian gu hamasei.
- Bai, baiño danak edade berdiñekuak, ezta?
- Bai, ehuneko larogeita hemeretziya bai.
- Eta saltua haundia izan zan o…?
- Ez, ez, ez. Ez, porke azkenian danok alkarrekin etorri giztin, eta kuadrillako… bai, igual bat gela batea, bestia beste gela batea... Ba gu Lizardira etorri giñanian, [juxtu] bost gela, bost gela ez zakiñat zenbat lagunekuak, ba, hogei bat o? Ez zakiñat /etzakiñat/ zenbatekuak. Baiño hala´re, nahiz ta gelan alkarrekin ez eon, beti [...] getaiarren batekin o beti egongo [litxan] batenbatekin. Beraz, ez zitxon arazoikan, ta geo, gaiñera, ba, errekreotan ta bazkalorduan ta zea, ba, kuadrillakuakin. Ez, saltua… Errexa, errexa.
- Ze ibiltzen ziñaten getaiarrak getaiarrakin gehio o, bueno, pixkat iriki ziñaten´e bai? [...] iriki edo, bueno, beste jendiakin sozializatzen ziñatela pentsatzen det, baiño...
- Noski baietz! Bai, ondo eramaten giñuztenan, baiña azkenian gu herriyan´e nola ibiltzen giñan alkarrekin, eta gure bizitza osua alkarrekin ibiltzen giñan, ba, errekreuan ere tendentzi hori bazitxonan. Geo, horrek ez din esan nahi gainontzekuakin gaixki eramaten giñanik, ezta gutxiyo´re.

Egilea(k): Maren Gonzalez Sistiaga (Lizardi Institutua) , Manex Ibarbia Garmendia (Lizardi Institutua)