Gabonetako ohiturak, ogiarekin lotuta
Hizlaria(k):
Olaeta Torrezuri, Miren Terese
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan GER-019-053 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan, otorduaren aurretik arrosarioa errezatzen zuten. Ogiaren inguruko ohiturak: ogi zatitxo bat mantel azpian gordetzen zen. Beste ogi zati bat erre egiten zuten. Gero, ogi zati hura azukrearekin gozatutako ardotara bota eta edan.
- Auzoa: Lumo
- Proiektua: Lumoko historia
- Elkarrizketatzailea(k): Alberto Zarrabeitia
- Data: 1994(e)ko urtarrilaren 01a
- Iraupena: 0:02:15
- Erref: GER-019/053
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Ohiturak eta sinesmenak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!