Gatika (Bizkaia)

Lukiaren eta txalupa-zainaren ipuina

Hizlaria(k): Goikoetxea, Jose

Txakurrengadik ihesi doan lukiaren (azeria) eta txalupa-zainaren ipuina. Erreka hegal batera heldu eta erreka zehartzeko zegoen txalupa-zainari zera esan zion: "Beste aldera pasatzen banauzu, esango dizkizut hiru egi."

Transkripzioa

Txakur batzuri iñes edo eskapan doala beiñ luki bet basorik baso ta solorik solo esin geiaoan kaderak altzetan situsela, eldu san ibei ertz edo eskiñe batera. An egoan gixon bat botetxu bet uretan eukela eta lukiek esan eutzen "beste aldera pasaten banosu, esango deutsudes iru egi". Konforma san gixona eta lukiek esan eutzesan iru egi onek: "Lenengoa: estao garie lango bedarrik. Bigarrena: Estao egune lango argirik. Irugarrena. Ni bario pasajeru obarik pasaten espadosu fraka-sarrak estosus faltako". Entzunik boteruek iru egi onek, ikeratute lotu sen lukien jakitxuriegas.

Egilea(k):