Gabadi (Nafarroa Beherea)

Etxetiarrak Amikuzen 1950 inguruan

Etxetiarrak Amikuzen 1950 inguruan Horrela antolatua zen lurraren inguruko jabegoa : - etxeko jaun handiekin, bizpairu etxalde zuztenak eta horietan etxetiarrak ezartzen zituztenak. - laborariekin, etxeko jaun zirenak, beren etxearen eta lurren jabe izanez, gehiagokorik gabe. Etxetiarrak partean ziren : artoaren, arnoaren, ogiaren parte eman behar zuten nagusiari bai eta ere xingar azpi, antzara eta beste…1955etik hara, hasi dira etxetiarren aldeko legeak aldatzen (« fermage » sistimarekin besteak beste : saria diruz ematen da, eta ez gehiago janarien bidez).

Euskal Kultur Erakundea

Jatorrizko proiektua