Fruiz (Bizkaia)

Eguraldi txarra zeneko pasadizoa

Eguraldi txarra zenean ur bedeinkatua eta kandela ipintzen ziren, "parte txarrak" uxatzeko.. Eguraldi txarra zen batean Emiliok amari esandakoa.

Transkripzioa

Bueno, denpora txarra eon zan, total txarra; trunbuiek eta oiñeztuek eta. Eta, ba, ama koittedie ba... ikeatu eitten zan ba. Ta semie berandu etorritte ohian. Beranduetararte hortik urtenda [...]. Eta ama ba... hartu [...] inkeu kandelatxue ta, antxiñe holan ixetan zan ta, kandelak bixtute holan imiñi. Ur bedeinketue hartute holan e... etze guztidxen beittuten urten deidxien parte txar guztidxek eta. Etzie bedeinketute, Santa Barbarari zera emoten. Ta bera esaten:
-Bai ama, danak atako dozuz baia hau hamen dauenak ez deutsu /etzu/ urtengo ariñik arin ba!

Egilea(k): Jon Andoni Uriarte