Ezkio-Itsaso (Gipuzkoa)

Ogia eta sagardoa, etxean eginak

Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EZK-005-023 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Amak asteko ogia labesuan egiten zuen eta honen inguruko azalpenak ematen ditu. Umetan errazionamenduko ogia ezagutu zuen, ez zen jateko modukoa izaten. Etxean prentsa zuten sagardoa egiteko, eta auzokoak ere joaten zitzaizkien sagardoa egitera. Egurrezko kupelak izaten zituzten. Bost sagar gazi eta bat geza behar izaten ziren, eta zakuka eramaten zuten. Sagarra eskuz biltzen zuten saskira.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia