Etxarri Aranatz (Nafarroa)

Txerri-hiltzea

Txerri-hiltzea Txerria hiltzeko egunean baba-zopa, gibela eta papada gosaltzen zituzten. Txerria “urdizaleak” (urde-hiltzaileak) hiltzen zuen. Txerria puskatu eta txistorrak egiten zituzten. Dena nola egiten zuten azaltzen dute. Gero, etxez etxe banatzen ziren presenteak, apaizari ez zioten ematen.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ETX-028-029 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Txerria hiltzeko egunean baba-zopa, gibela eta papada gosaltzen zituzten. Txerria “urdizaleak” (urde-hiltzaileak) hiltzen zuen. Txerria puskatu eta txistorrak egiten zituzten. Dena nola egiten zuten azaltzen dute. Gero, etxez etxe banatzen ziren presenteak, apaizari ez zioten ematen.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia