Etxarri Aranatz (Nafarroa)

Zenbait ospakizun erlijioso eta prozesioak

Zenbait ospakizun erlijioso eta prozesioak Urrian aurora kantatzen zen herriari buelta emanez; gero, meza. zean ere egunero joaten ziren mezetara. Bederatziurrenak ere oso serio hartzen ziren. Garizuman kalbarioak egiten ziren, San Markos egunean errogatiban lurrak bedeinkatzen zituzten, Aszensioa baino egun batzuk lehenago beste errogatiba bat egiten zen elizatik Andra Marira joan etorrian, San Migelera igoera eta San Migelen etorrera ere ospatzen ziren. Halakoetan eta San Adrianetan apeza mandoaren gainean eramaten zuten. San Adrian da herrian gehien ospatzen den Santu eguna. Ekainaren 13an, San Kiriko egunean, eta abuztuaren 15eko Ama Birjinaren egunean ermitara joateko ohitura dago.