Etxarri Aranatz (Nafarroa)

Etxeko ogia

Etxeko ogia Etxeko ogia egitea lan gogorra izaten zen. 2 kg-tako ogiak ateratzen ziren. Masa oratu eta bizpahiru orduz "lotan" uzten zen (horrela esaten zen). Bitartean, labea garbitzen eta berotzen zen. Ogi harekin bi aste pasatzen zituzten. Manta batekin tapatzen zuten, eta ongi kontserbatzen zen.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ETX-015-018 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Etxeko ogia egitea lan gogorra izaten zen. 2 kg-tako ogiak ateratzen ziren. Masa oratu eta bizpahiru orduz "lotan" uzten zen (horrela esaten zen). Bitartean, labea garbitzen eta berotzen zen. Ogi harekin bi aste pasatzen zituzten. Manta batekin tapatzen zuten, eta ongi kontserbatzen zen.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia