Etxarri Aranatz (Nafarroa)

Familia

Familia <p>Bautista 1933an jaioa da &ldquo;Gingania&rdquo; etxean. Bost senide ziren eta etxean hauetaz gain ama, aita (Bautistak 12 urte zituela hil zena), eta aitona (Bautistak 20 urte zituela hil zena) bizi ziren. Familian nekazaritzara, abeltzaintzara eta basolanetara dedikatu zen, irabazirik gabeko ekonomia, mantentzekoa besterik ez. Basolanetan zebiltzala amak hiru aldiz eramaten zien jatekoa egunean. Eguerdiko ordu batean ezkila-jotze berezia izaten zen etxeratze-agindu edo "toque de queda&rdquo; delakoa, oso polita omen zen ordu horretan emakume guztiak ilaran ikustea bazkariak eramaten.</p>

Tamaina:

Bautista 1933an jaioa da “Gingania” etxean. Bost senide ziren eta etxean hauetaz gain ama, aita (Bautistak 12 urte zituela hil zena), eta aitona (Bautistak 20 urte zituela hil zena) bizi ziren. Familian nekazaritzara, abeltzaintzara eta basolanetara dedikatu zen, irabazirik gabeko ekonomia, mantentzekoa besterik ez. Basolanetan zebiltzala amak hiru aldiz eramaten zien jatekoa egunean. Eguerdiko ordu batean ezkila-jotze berezia izaten zen etxeratze-agindu edo "toque de queda” delakoa, oso polita omen zen ordu horretan emakume guztiak ilaran ikustea bazkariak eramaten.