Etxalar (Nafarroa)

Lanean ari zirenei bazkaria eramateko modua

Transkripzioa

- Bai eta bazkariak eta lehenago nola eramaten ziren la... iraulka harat... pentsa ezazu, hura ere iratze pikatzen eta... hemendik bazkaria iraulka haraino joaten zen, klaro. Handik etorri eta... lana aunitz galtzen zen. Eta bazkaria, paratu horrela zer bat, burutea erraten genion, horrela... tin. (...).
- Burutea, zer hemen trapu bat?
- Bai, trapu bat paratu horrela... horrela egin eta... egin eta han. Eta bazkaria eramaten zuten. Nik ez dut eramankatu, ez. Kontu gabe, e! Kontu gabe. Pentsa ezazu nola domatuak izaten ziren, nola ikasiak, e! Nik hura ez nuen eginen, ez nuen egiten. Kontu gabe, ez nintzen saiatzen ere dudarik gabe, ez baina igual nuen ez saiatzea. Baina saskiak, e!

Egilea(k):