Eskoriatza (Gipuzkoa)

Lehentasuna lanari ala eskolari?

Lehentasuna lanari ala eskolari? Garai batean Arizmendiarrieta Arrasateko eskola profesionalera eramateko gazte bila ibili zen baserrietan. Baina baserrietan lan asko zegoen eta jendea behar izaten zen etxean. Familia batzuek lanari ematen zioten lehentasuna eta beste batzuek ikasketei. Euren etxean eskolari eman zioten lehentasuna, Japoniatik etorri zen senideari esker. Berak zortea izan zuen anai-arreba nagusiagoek etxean gurasoei laguntzen zietelako eta osaba-izeben laguntzarekin Magisteritza ikasketak egin ahal izan zituelako.