Eskoriatza (Gipuzkoa)

Ziklo-krosean zein errepidean

Ziklo-krosean zein errepidean <p>Sabadell eta Luxenburgoko lasterketak ziklo-krosa ziren, baina ibili izan da errepidean ere. Arantzazukoan zortzigarren gelditu zen. Orduko kontakizunak dakartza gogora.</p>

- Eta Sabadelleko eta Luxenburgoko karrerak zer zien karreteran edo ziklo-krosa?
- Ziklo-krosa, ziklo-krosa.
- Osea, zu beti bibli izan zara ziklo-krosian?
- Karreteran be bai e! karretera hemen herri danetan atarata dauket, Eskoitzan, Aretxabaltan… Mondrauen…
- Arantzazukoa be esan dozu?
- Arantzazun zortzigarrena bai, akordetan naz. Arantzazun, orduen ni profesionalak korriduten euen Robick eta honek Rondeau-ta, ba onenak etorte zirien eta nik urten nau akordetan naz, Arantzazun behien urteeran, urteeran igoteko han behien, jausi gintzen mordua, batan batek errobedie-edo ikutu ta… Joe gero han Txopekuen goruntz jun bihar, Txopekure joaten naz tiro batzuk botaten, beti akordetan naz, Txope pareko ha ermittatxo bat euan, han parien beti akordetan naz. Mekauen, jentie hantxe pasetan pasetan pasetan pasetan, hartzen hartzen hartzen ta aurreraka ta aurrera baiña han galdu euena, entre jausi ta hor bestiek badakitzu aldatzien llanuen izen ezkero ba “ra” sartzen zara baiña aldatzien ezin leike. Bai bai. Arantzazun allagau hara goiko, Miliku, zer da? Atzenengua? Tabernia? Han ez zan bukaten, goratxuau.
- Arantzazun bertan? Lehelengo dau Milikua, gero goixen Sindika.
- Sindika! Sindikan be ez zan akabetan e, goratxuau igo ta han bide bat-edo badau ba? Bai. Hantxe gaiñien akabetan zan orduen. Bai.
- Errepia akabaitten dan lekuan.
- Osake Sindika gaiñian.