Errenteria (Gipuzkoa)

Goiz jaikitzen ohitua eta siesta gutxi egindakoa

Goiz jaikitzen ohitua eta siesta gutxi egindakoa Zamalbiden eskurago izanagatik ere, goizeko seietako meza entzutera jaisten zen Pilar, Errenteriara, etxeko "martxak" hala eskatzen baitzuen. Goiz ibiltzera ohitua izanaz gainera, siesta gutxi egindakoa da Pilar. Izan ere, zerbitzari lanak eginda bizi izan da Oleta baserrian, hamar urte zituela Ibarratik Errenteriara bidali zutenetik. Hilabetean bost duro eta eguneroko aterpea eta jatekoaren truke aritzen zen lanean. Behinola, aurreratutako diru guztia atera omen zuen aurrezki kutxatik gabardina bat erosteko, eta batere gabe geratu omen zen.