Errenteria (Gipuzkoa)

Praktikantearen lanak erditzetan

Praktikantearen lanak erditzetan Umea jaio aurretik praktikantearen bila joan behar izaten zen lehenik. Euxebirengana ez zen sekula berandu iritsi. Euxebik ez du inoiz analisirik egin haurdun egon den bitartean, eta guztia ongi joan izan zaiola dio, nahiz eta bi haur galdu. Praktikanteak erditzen laguntzen zuen. Haurrari zilbor-hestea moztu, haur-laguna (ume-ondoa, plazenta) baztertu eta haurra garbi-garbi uzten zuen amaren besotan. Ostera ere egiten zuen etxera bisitarik, ama eta haur jaio berria zer moduz zeuden ikustera.