Errenteria (Gipuzkoa)

Gerra, uste baino luzeagoa

Gerra, uste baino luzeagoa <p>Aita Euskadi defendatzera joan zen gerrara, baina ez zuten espero hain luzea izango zenik.</p>

Aita Euskadi defendatzera joan zen gerrara, baina ez zuten espero hain luzea izango zenik.

-Pasadizo hoiekin batea kontatzen zizun zeatik jun zan bea gerrara o ze…
-Bai, bai!
-Ez zidan /etzien/ kontatu ber. Berak hoi sentitzen zun, Euskadi, eta etorri zenian, ba denak utzi ta hara joan zen. Uain, beste gauz bat izango zen, jakin izandu bazuten gerra juan zienak lau urtekua izango zala gerra, ez dakit ze ingo zuten. Baiñon hauek juan zian bi o lau hillabete, bueno, bi hillabete esango ziogu ta urte bete o baldin badare o… asmo o intentziyo hoik o usti hoik izango zuten, nere ustez.
-Eta gero, hor, Francon aldeko tropak-edo, guazen esatea, izan zituzten laguntzak’e bai…
-Laguntza haundiyak izan zituzten.