Ermua (Bizkaia)

Nobio sozialista Eibarren

Nobio sozialista Eibarren Maria dependienta egon zen Eibarren denda batean, eta nobioa eibartarra izan zuen, sozialista, Bueno familiakoa. Jende ona.

Transkripzioa

- Esate eutzut dependienta egon nintzan denda baten urte mordua ta nobixua nekan Eibartarra. Buenonekua, buenotarra, gero horrek taller batekin eh artasixak eta eitten zitxuen ta Logroñora joan zian horreaz fabrika horreaz ta nik (hangotxe) anai bat nobixua nekan ta socialista gogorrak zian, ta Neri amak esate oztan " Neska atrebidu itte haiz sozialista batekin ezkontzen?" Bai, baiña jente ona zian ta gero, horrek Logroñon dake oin fabrikia, artasixak eta eitten zitxuen, kutxullo txikixak eta...
Buenonekuak eta gazte denboran ba hantxe egon nintzan Eibarren.

Egilea(k): Oihana Lado