Ereño (Bizkaia)

Mendaroko amonak tortolosak ematen zizkion

Mendaroko amonak tortolosak ematen zizkion <p>Etxean tortolosak gordeta dituela oraindik aipatzen du. Bere aita Mendaroko mendi aldeko baserri batekoa zen. Ardiak zituzten etxean eta amonak tortolosak berari ematen zizkion.</p>

Transkripzioa

- Ta nire aitxitxe zan Mendarokue, kiputxe. Eta bizi...etxie oin be han dau ta jentie bizi de. Mendaro baia mendi-mendi puntan. Zelan esango dotzut nik. Mendi handiko baino puntarau. Eta ardixek ekezan, lantzin ardi bat etxin hiltzen eben ta amumak poltsin-ta tabak niri botaten eztezen. Ta dekotez tabak. Ta gero etxien jaten doguz guk artxue, kontixu, urtin birritxen: Pazkoz eta Gabonez edo Gabon zaharrez. Ta ha, nik eitxen dot, tabak gorde.

Egilea(k): Ariane Ensunza