Bando ezberdinetako eibartar bi

Bando ezberdinetako eibartar bi Eibartar bi Huescako frontean elkartu ziren, baina bando ezberdinetan borrokan zebiltzala. Gerra bukatu eta gero, Eibarren elkartu ziren berriro.

Transkripzioa

-Huescan hor ze izen dala? La batalla de... Juntau dia bi eibartar, "Juanito con otro eibarrés". "Zeekin habil?" "Ni honekin. Eta hi?". "Horrekin" "Enee!". Estutu holaxe eta bakoitza bere tokira, bata batera ta beste... beste lineara ta ale! Eibarrera arte.
-Bakoitza bando baten?
-Bai. Bata bestiekin, Catalunyan zaudenekin eta bestia Francokin, Francok hartu zaban Eibar eta. Estutua ein eta ale! Bakoitza bere tokira.
-Suertau ein zian hantxe.
-Ez zakixen, soldauak, eta "La Batalla del Ebro no era".
-[...].
-Eibartarra ta bestia be eibartarra, ta hara! [...] Eibarren ikusten zian. Nik ez dakit ze gerra klase zan haura. "El cuerpo a cuerpo" edo.
-[...].
-Hilik ez. Lehengusuak-eta hil zien baiña, aittan lehengusua hil zeben nazionalistia zalako...