Elgeta (Gipuzkoa)

Lantegia erre zeneko kontuak

Gogoan du lantegiak behin su hartu zuela. Orduko bizipenak. Aldamenean zegoen Etxeberri etxeak ez omen zuen kalterik izan.

Transkripzioa

-Akordatzen za zeozer graziosua-edo pasau zana han fabrikan? Lan eta lan izango zan, baiña eukiko eukiko ziñuzen zeuen tartiak be.
-Su hartu egun baten, akordatzen nai. Hoixe, jota Etxebarriko etxia be ixa erre bihar eta. Ha zuan estuasuna! Sua hartu zeban.
-Eta gaiñera mueblerixia izanda errez hartu.
-Hoixe. Eta gaiñera [...] eta zeozertzuk baekezen, eta ha zan billurra! Zati edarra erre zan, e! Ez zotsan ikutu Etxebarrikuai, e! Eztakit zela ez zotsan ikutu. Etxebarriko etxia haundixa zan ba orduan, basarri haundixa. Badakik zelako korta garaua, zenbat ganau-ta! Harek zittuan irixak. Zure aitak bai, hamabi urtekin jarri han irixon aurrian eta. Ai!, ha zan [billurra].