Elgeta (Gipuzkoa)

Elgeta, "Los campos de Maya"

Elgeta, "Los campos de Maya" Elgetari "Los campos de Maya" deitzen omen zioten. Erromatarrek izugarrizko sarraskia egin omen zuten handik pasatzerakoan mendeku gisa.

Transkripzioa

-Elgetak zela eukan izena, "Los campos de Maya". Entzunda eukiko dozu hori? Los campos de Maya. Romanuak edo, eztakitt seguru neuk be, hori historixioi bastante ahaztuta dakat baiña, romanuak pasau eben hau "a sangre y fuego". Honek resistidu ei eben hemen, bakizu, orduan hemen dana mendixa zan eta. Bertako barri dakixenak ba "es el jefe, no?", eta resistidu ein eben asko, eta gero por venganza a sangre y fuego pasau hau danau. Esaten dabe hau "campos de Maya".