Elgeta (Gipuzkoa)

Elgeta inguruko auzoetako erromeriak eta jaiak

Elgeta inguruko auzoetako erromeriak eta jaiak <p>Arraten eta Elorrion ere erromeriak izaten ziren. Auzoetan ere erromeriak izaten ziren. Uberan San Paulo (urtarrilaren 25ean); gero Asentzio. San Bartolome, abuztuan. Angiozarren San Martinak eta San Bizente. Larrabiltzearra bailarako jaiak San Roke (abuztuan). Andra Mari egunean Bergarako musika-banda izaten zen plazan, eta San Roke egunean Eibarko musika-banda. Azurtzan ere erromeria ona izaten zen Santiago egunean. Erromerien indarra 1960 inguruan hasi zen galtzen.</p>