Elgeta (Gipuzkoa)

Jaiegunak Elgetan: dantza eta boleta

Jaiegunak Elgetan: dantza eta boleta <p>Asteburuetan Elgetan erromeria izaten zen. Horixe zen beraien denbora-pasa. Txikitoren bat hartu, eta dantza egin. Erromeria ona izaten zen beti, eta jende ugari, ingurukoetako guztiak bertaratzen ziren. Gramolia eta txistularia izaten ziren. Txistularia elgetarra zen "Epi". Boleta ere izaten zen. Zaletasun handia zen Elgetan. Bolalekua ere ezaguna eta ona zen. Beste auzo batzuetan ere izaten ziren. Garizuman txirikiletan egitera joaten ziren Intxorta ingurura. Garizuman ez zen dantzarik eta holakorik izaten. Ezkontzarik ere ez zen izaten.</p>