Elgeta (Gipuzkoa)

Leonen autobusa: Elgeta-Eibar

Leonen autobusa: Elgeta-Eibar Egunero autobusa izaten zen Elgeta-Eibar artean. Goizean jaisteko, eta arratsaldean igotzeko. Ostegun eta larunbatetan gehiago. Eguenetan bailea izaten zen udan. Beraiek Ongietorri tabernan elkartzen ziren, eta gero dantzara

- “Leon”-ekin orduan; autobusa: Leon Olabarria. Autobusak ezautuko dittuk, ba? Ba, [bajatu han]. Goixian zortzi ta larenak ingururako lleatzen zuan hara ta gabian han […] zortziretan urten gora. Hori. Gero eguenetan bajatu atsaldeko lauretan eitten zuan. Eguenetan ta zapatutan. Ta zapatutan bi autobus ifintzen jittuan. Karo, Eibarren be mordua astia pasatzen giñuanak, ta ba! hemen etorten giñuazen.
- Eta eguenetan zegaittik izaten zan?
- Ba, berak eguna, eguna ifinitta aste erdixan. Ba, atsaldian jentia errekauak eittera edo…
- Zeoze espeziala egoten zan Eibarren eguenetan?
- Ez, denda batera edo ferreterixara edo ze esango dou, ba?
- Udan-edo bailia ez zan izaten eguenetan edo?
- Neguan. E… udan.
- Udan?
- Udan San Juanetatik Arratiak arte Eibarren.
- Eguenetan?
- Eguenetan.
- Ta gero gu, ba, ez jakixat zer esan… Hogei bat urte edo ein [genduzenian,] artetan eskolan ta, badakik, beti… ta zerian, dozena bat mutil gazte juntauko giñuazen gu, ba, han, Ongietorri edo… Lehelengo Ongietorrixa genkan eguenetan. Ta han, ba, partidatxua ein lehelengo ta gero Untzagara. Han hamabixetan bailia akabatzen zuan ta bakoitza bere etxetara eitten giñuan.