Elgeta (Gipuzkoa)

Ama nolakoa zen

Ama nolakoa zen Ama Andresa Arregi. Amaren inguruko kontuak.

Ama Andresa Arregi. Amaren inguruko kontuak.

- Zein zan aman izena?
- Andresa. Andresa Arregi, bai. Baiña esan otsat e nik honi zelako ona zan gure ama, ona e. Honek asko ezautu zeban. Nere alabiak eta asko ezautu zeben nere ama, bai. Txikittan e berak zaintzen zittuen honek eta, bai ta gobernadoria zan, oso ume gobernatzaillia zan, umiei ondo esan ta… Jartze jakozen ume pilla bat altzuan bai ta bera tebeua leitzen. Ta leitzen etxakon ahaztu, bai ba, beti leittu itte eban ta! Etxakon ahaztu! Ta tebeuak leittu ta ipuiñak kontau ta… Bueno! Pegauta eukitzen zittuan ume guztiak bueltan harek! Bueno… oso ondo.

Egilea(k): Estitxu Irisarri