Eibar (Gipuzkoa)

Eskuz egindako pilotak eta putsezko baloiak

Eskuz egindako pilotak eta putsezko baloiak <p>Pilotak harizkoak izaten ziren, etxean egindakoak. Erdi-erdian kortxoa (botila bati kendutakoak) edo goma zati bat jartzen zitzaien eta inguruan haria. Eta, amaitzeko, josi. Norberak egiten zituen. Erositakoak ere bazeuden, Maria Ospittaleneko dendan erositako larruzkoak. Lehenengo baloiak "putsak" izaten ziren, gomazkoak. Errazegi zulatzen ziren. Larruzko bat ere izan zuen Felixek, baina puztera eraman eta lehertu egin zitzaion. Behin adin batera heldu zirenean, 12-13 urtetik aurrera, kuadrillan diru pixka bat jartzen hasi ziren materiala erosteko.</p>