Eibar (Gipuzkoa)

Amuategi batailoiaren sorrera, antolaketa... Batailoien antolamendua. Udalak ez zuen indarrik. Frente Popularra etorri zen. Komisario desberdinak: garraio; hezkuntza... Komite Zentral bat zegoen eta harek ematen zituen aginduak. Armak banatzearen kontua, 1934ko iraultzan gertatu zen bezala, "espontaneua" izan zan. Jendea Banco de Pruebas-era joan, hango kajak hartu eta Untzagara eraman zituen. Arma-lantegietako almazenetan zeuden armak, Untzagara eraman zituzten. Armak banatu eta taldeak sortzen hasi ziren, gero Gasteizerako bidea hartuko zuen kolumna hori osotzeko. Ondorengo egunetan berrantolaketa ugari egon ziren; komandante, kapitan, tenienteen aukeraketa. Tirso Azanza.

Eibarko kultur ondarea

Jatorrizko proiektua