Eibar (Gipuzkoa)

Batailoiak; Peña Lemonako sarraskia

Batailoiak; Peña Lemonako sarraskia Batailoietan hildako asko. Peña Lemonako sarraskia; euskaldunak euskaldunen aurka.

Eibarko kultur ondarea

Batailoietan hildako asko. Peña Lemonako sarraskia; euskaldunak euskaldunen aurka.

Jatorrizko proiektua

Transkripzioa

- Peña Lemonan, Peña Lemonan Amuategikuek asko hil zi(r)en. Etortzen zi(r)en ta egunez jota apurtzen eben abioiekin ta hartu…Gero gabien atzera baioneta(...) ta… a quitarles eta holantxeik eta… Ta Peña Lemonan barriz Amuategixa ta beste aldetik, hemendik, frankistak ibili zi(r)en tercio San Ignacio y azpeittiarrak, Azpeittia, Azkoitia y tercio San Ignacio, o sea que danak euskaldunak elkarren kontra hor…

Egilea(k):