Eibar (Gipuzkoa)

Arrautza, irina eta azukrea, pastelak egiteko oinarri

Eibarko kultur ondarea

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AB-094-005 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Arrautza, irina eta azukrea osagai garrantzitsuenak. Hostorea ("hojaldrea"). Neurriak jakin behar, bakoitzari zer kopuru tokatzen zaion jakiteko.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra

Transkripzioa

- Zer erabiltzen da pastel bat egiteko?
- Ba, gauza naturalak: azukria, uruna eta arrautzak.
- Oliva (emaztea): Lebaduria be bai.
- Lebadurarik be ez.
- O.: Ez, e?
- Ez.
- Arrautzak, uruna -irina- eta azukrea.
- Besterik ez. Horretxeri dominau bihar. Euren neurrixetan, zeri zer egin bihar jakon.
- Hortik aurrera...
- ... akabo.
- Eta hor dago sekreto guztia?
- Bai. Hojaldria -hojaldriakin egitten dozu milla gauza- hojaldria egitten ikasi bihar ondo. Eta gero, bestiak dira bizkotxua egitteko: arrautzak eta uruna eta zera. Hor dago!
- Eta hortik ateratzen dira hainbeste pastel klase eta!
- Hortitxik, hortitxik etaratzen dira danak. Oin, gero... oin desberdinduta egongo da gauzia, e!
- Bai, bai, bai.
- Baiña, gu sanuak, haxe egitten genduan.
- Eta neurriak ere?
- Bai, bai, bai. Neurrixak, ba, egoten dira neurrixak: zeiñeri zer tokatzen jakon, ze gauza egin bihar dozun, hainbeste ipiñi bihar da, hainbeste urun eta hainbeste azukre eta hainbeste arrautza, edo koipia, edo... .
- O.: Pisauta izango ziran, ezta?
- Honbre!
- Pisatuta denak.
- Klaro! Danak pisauta.

Egilea(k): Eukene Lamariano , Oier Narbaiza

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia