Durango (Bizkaia)

'Radio Requeté'

'Radio Requeté' <p>Bere lehengusua merkataritza irakaslea zen, eta gerran <em>Radio Requet&eacute;</em>n egon zen. <em>Radio Requet&eacute;</em>n morsez-eta komunikatzen ziren, baina bere ikasketak zirela eta administrazioan aritu zen.</p>

Tamaina:

Bere lehengusua merkataritza irakaslea zen, eta gerran Radio Requetén egon zen. Radio Requetén morsez-eta komunikatzen ziren, baina bere ikasketak zirela eta administrazioan aritu zen.

Transkripzioa

- Gerra guztidxe ein biher izen aben, "en esto, en Radio Requeté creo que". "Radio Requeté", "Radio Requeté", ordun radidxuk zien "pues los morses" horrek komunikaziñuek-eta eitteko, baia harek ez zaban sarjentue be, "pero era administrador, profesor mercantil" kontuek eruteko harek ez zaban, beti adminitradorie zan.
- "Radio Requeté" hori zer zan?
- "Pues e, pues e una compañia".
- Baia radidxoa zan edo...?
- Esan dot radidxoak orduen be baeuezan "pa dar partes, el sistema ese que había, morse, pues esos daban".
- Morsen ibiltzen zan jentie zan estudidxodun jenite.
- Bai, bai, ba bai, izengo zan. Bueno, nik "Radio Requeté" ezetu nabena Odiaga "también", Pedro Odiaga, "y "Radio Requeté creo que estuvo o el regimiento ese en Madrid o en esto en Madrid" gero gerra ostien egon zala "la cosa principal".