Durango (Bizkaia)

Maristetako eta Garaiko irakasleak

Maristetako eta Garaiko irakasleak <p>Maristetako irakasleak: "Artes y oficios"en hermano Valent&iacute;n izan zuten eta merkataritzan "hermano Ignacio". Lehenago, gerraostean, "hermano Luis" izan zuten. Maristetakoak ez ziren irakasle gogorrak. Garaiko irakaslea, Salazar, ostera, gogorra zen, erregelarekin jotzen zuten. Baina normaltzat hartzen zuten zigortzea edo jotzea.</p>

Tamaina:

Maristetako irakasleak: "Artes y oficios"en hermano Valentín izan zuten eta merkataritzan "hermano Ignacio". Lehenago, gerraostean, "hermano Luis" izan zuten. Maristetakoak ez ziren irakasle gogorrak. Garaiko irakaslea, Salazar, ostera, gogorra zen, erregelarekin jotzen zuten. Baina normaltzat hartzen zuten zigortzea edo jotzea.

- "Hermano Valentín de artes y oficios".
- A, bale! Ta eskolan?
- Komerzidxuen el Hermano Ignacio. Ta gero horrek aurretik gaztetan, ni hamahirutik hamaseire komerzidxue ein naben, ta seitik ba Hermano Luis, Hermano Luis azkenengo, gerraostien.
- Ta horrek zer zien orduen, zorrotzak edo?
- Ze fama txarra, fama txarra nik beste batzuk esan dauriena La Villa eta fama txarra.
- Lavilla ba “Escuela Pública” zan, La Villa bakizu nun dan, ezta? Lavilla horrek, joder! Ta Garaiko maisue be, Salazar, joe! Ha be gogorra zan. Harek ba niri, pintteu nebazan eskuek eta regliaz, baina horrek geuzek etxien be ez zan emoten latigoa, ala? Neuri lehenengokue, ba horredxaittik. Ta oin be…esaten da ba belarriondoko bat ondo sasoien emon ezkero, ba…

Egilea(k): Oihane Amantegi