Durango (Bizkaia)

Eibarren dirua zuten

Eibarren dirua zuten Baserritarrei jenero onena eibartarrek erosten zieten, dirua zuten-eta. Durangotik langile-trena egoten zen goizero. Alfan lanpostua lortzea gauza handia zen. Eibarrek askoz gehiago irabazten zen.

Transkripzioa

- Dirue be gehidxau. Bai, bai. Jenero onena, eibartarrak erosi basarrittarrari. Bai, bai, bai. Eibarren dirue manejaten zan. Gaur, han ta hamen antzera batien. Eibar izen dok poderosue. Klaro!
- Durengotik tren-obrero egoten zan, ezta?
- Klaro, tren-obrero. Harek denporetan Alfan sartzie zan bueno! Alfan sartzie obreru? “Jode, fulano ha entrao en Alfa”. Ta gaur “del montón”.
- Ta jornala zer?
- Hobeto, han irebazi gehidxau.
- Kondiziñoak eta dana-edo?
- Dana, dana. Alfan orduen asko irebazten abien. Ze eitten abiezen makiñak jostekuek. Dana saltzen abien, dana zertzen abien.
- Hori gerraostien?
- Gerraostien.