Durango (Bizkaia)

Aitagandik jaso zuten kulturarako grina

Aitagandik jaso zuten kulturarako grina Aitak sartu zieten neba-arrebei kulturarako grina. Bonbardaketak hil zen ahizpak piano ikasketak zituen, Bilboko irakasle batengana joaten zen ikastera.

- Aittek be sartu otsuen ezta, kulturako zer hori.
- Bai. Ta musikea eta zera-ta. Hau Itziar hil zanien hamazazpi urteaz, ba baeuken piano karrerea idxe eindde eukiko eban zer guztidxekaz, zortzigarrenien-edo ebillan; baia horrez ganera beste estetika, armonia ta geuza guztidxek eindde eukezan. Ta Bilbora jueten zan zer bategana, zelan da? irakasle bategana.