Durango (Bizkaia)

Euskaldunak izan, baina erdaraz berbetan

Euskaldunak izan, baina erdaraz berbetan <p>Lehenengo izan zituen liburuak <em>Silabario Moderno</em> eta <em>Cat&oacute;n Moderno</em> izan ziren. Euskara zegoenik ere ez zen aipatzen eskolan. Durangon kalean erdaraz egiten zen. Gero jakin du umetako lagun asko euskaldunak zirela. Jesuitetan ikasten gauza berdina suertatu zitzaion: gehienak euskaldunak ziren, baina euren artean erdaraz egiten zuten.</p>

Tamaina:

Lehenengo izan zituen liburuak Silabario Moderno eta Catón Moderno izan ziren. Euskara zegoenik ere ez zen aipatzen eskolan. Durangon kalean erdaraz egiten zen. Gero jakin du umetako lagun asko euskaldunak zirela. Jesuitetan ikasten gauza berdina suertatu zitzaion: gehienak euskaldunak ziren, baina euren artean erdaraz egiten zuten.