70eko hamarkada, zapalkuntza hirukoitzaren diskurtsoa

70eko hamarkada, zapalkuntza hirukoitzaren diskurtsoa 70eko hamarkadan, gertatu zen alderdi politikoak egituratzen hasi zirela eta ezker abertzalean militatzen hasi zirela emakumeak. Ikastolen mugimenduaren baitan militante kulturalak ere baziren. Ohartu ziren gizonezkoek beste rol batzuk ematen zizkietela mugimenduotan. Hortik sortu zen zapalkuntza hirukoitzaren ikuspegiaren garapena eta diskurtsoak sortzen hasi ziren Ipar Euskal Herrian. Orduan sortu ziren hainbat adar mugimendu feministaren baitan. Frankismoan eratu ziren emakumeak elkartzeko guneak indartu egin ziren trantsizioan. Orduko borroka gai nagusiak azaltzen ditu.