Dena bekatua zen garai hartan

Dena bekatua zen garai hartan Dena bekatua zen lehen, mutilei musu ematea ere bai. Etxean ez zieten sexuari buruzko azalpenik ematen. Baina animaliak ikusita, pentsatzen zuten nola izan zitekeen.

Transkripzioa

-Bai, bai, dana pekatua zan leno. Muxu, mutil bateri muxu ez zekazun /etzekazun/ ematia ordun. Ezkondu arte´e ez zekazun /etzekazun/ emateik. Ezkondutakuan libre gelditzen ziñan, baiño bestela ez.
-Eta lehen ez zan, e, hitz eiten sexua eta holako kontuak eta…
-A ez, hoi ez.
-Eta ez zan /etzan/ holakorik aipatzen, ezta?
-Ez.
-Eta etxian ematen zuten esplikaziyorik? Ez dakit, zer esaten zuten umetan: ume bat jaiyo zanian, nola… nundik etorriya zan edo?
-Hoi, hoi komeni da jakitia, e. Leno behintzat… dana pekatua zan ta /da/ hola ebitatzen zan, baiño gaiñontzian hoi gauza…
-Zuek umetan ze pentsatzen zenuten, umiak Paristik zetozela?
-Ez.