Bikarioa, nazionalisten kontrakoa

Bikarioa, nazionalisten kontrakoa <p>Errepublika garaian nazionalistek zuten indarra. Karlista gutxi zeuden. Bikarioa karlista zen; hark nazionalisten kontra esaten zituenak. Don Felix Amiano.</p>

- Ze, ze giro?
- Hoyek PNV-kuak zian. Hemen hiru basarri zian; Arriya, zea... Antselmo... hiru basarri zian! Erreketiak. Karlitak.
- Bikayua re bai. Bikayua re.
- Bai?
- Sermoyian hala esan zun "nazionalistak!". Juan zianian, hemendikan zea tropak sartu zianian. "Nazionalistak puñala sartu!". Hoi bikayuai nik aitua. Ta geo, kura in! Iten zutela. Ta bitartian, nazionalistak euki zuten gordeta.

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)