Gudariak arma egokirik gabe

Gudariak arma egokirik gabe <p>Gudariek ziotena: hiru menditan hiru ametrailadora jarrita, erreketeak ez zirela pasatuko. Eskopetekin zebiltzan. Francok bazuen motiboa EAJ gorrotatzeko, bere ustez. Umea zela, asko entzun zuen politikaz hitz egiten.</p>

Transkripzioa

- Hiru ametralladora. Hiru menditan. Esaten zuten jarri eta reketiak ez ziala /etziala/ pasako aurrea.
- Baña ez zuten /etzuten/ lortu.
- Ez zuten /etzuten/ lortu! Eskopetan, ehizeko eskopetakin ibiltzen zian ta! Zea.. berde hoyek kentu ta balak jarrita! Ez zeon /etzeon/ ezen armamentuik!
- Defentsa gutxi orduan?
- Geo, Francok PNV-i gorroto ikearriya zun, PNV-ntzako. Baño bazun motibua Francok e! Zeatikan hemen frentia bi hilabetian... Harek arrasatuko zun gudariyak ez baziyoten frente in! Bueno! Jode! PNV-i gorroto gogorra ziyen e! Jode!

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)