Gurelesara lanera

Gurelesara lanera Gurelesa enpresa 1958an jarri zen martxan, bertan hasi zen lanean Agustin. Behin gerra pasata, Erromako tratatuak Espainiari bi baldintza ezarri zizkion Europan homologatua izan nahi bazuen; prostituzioarekin amaitzea eta esnearen higienizazioa. Beraz, espainiar estatu osoan esnearekin lan egiteko zentralak ireki ziren, tartean Donostiako Gurelesa. Baserritarrei debekatu egiten zitzaien kalean higienizatu gabeko esnea saltzea, eta horren harira hamaika manifestazio egin ziren Donostian. 12 urte inguru igaro zituen Gurelesan lanean.