Abelino Barriola, aitona kulturazalea

Abelino Barriola, aitona kulturazalea Aitona Abelino Barriola zen, Donostiako Udaleko zinegotzia zen. Artikutzako ura. Antzerki munduan ibiltzen zen, Toribio Altzagarekin. Osabak jarraitu zuen haren obrak egiten.

- Eta zure aitona nor zan?
- Nere aitona Abelino Barriola Aizpurua. Zan, bueno, izan zan bere anaiyakin Donostiko udaleko konzejala eta berak zeudenian erosi zan Donostirako ura, Artikutza. Beak zeudenian erosi zan, ta beak parte hartu zuten. Eta nere aitona asko sartua zeon teatro munduan, berak idatzi zitun obra batzuk eta jartzen zuten Toribio Alzagakin ta... Bai, mundu hortan asko sartzen zan. Gero ez dakit orfeoiakin ta baiña zan kultura nahiko. Zapatak iten zitun, baiña aparte bere kultura ta bere... Bai, bere anaiyakin, eta berak idatzi eta gero osabak jarraitu zun, bai, bere obrak eta egiten; baiña bestela gero, besteak ez degu iñork izan holako gauzarik.