Esnea partitzen; San Martin azokara zaldi-karroan

Esnea partitzen; San Martin azokara zaldi-karroan <p>Esnea saltzen zuten, gehiena Gurutze Gorrira. Etxetara partitu eta San Martin plazan saldu ere bai. Aita-amak joaten ziren zaldi-karroan, egunero; ama saltzen geratzen zen. Barazkiak.</p>

- Eta esnia saldu iten zenuten?
- Bai, esnia saldu. Guk eamaten giñun gehiyena... 'Cruz Roja' o Gurutze Gorria. Ta handik [...] hara ematen giñun. Portziyoik handina hara ematen giñun. Ta geo, beste pixkat plazan saldu ta... pisueta partitu re bai beste pixkat ta holaxe.
- Ama.
- San Martiñea, bai.
- Eta hola juten zan?
- Zaldiya ta karruakin.
- Zaldia ta karruakin.
- Bai. Aita ta biyak juten zian. [...] Ama hua han geatu, ta aita etxea etorri.
- Ta egunero juten zan?
- Egunero-egunero. Egunero. Jai ta aste. Egunero.
- Ta ze eramaten zun... karruan?
- Esnia, behintzat parte bat eta geo berdura. Berdura iten zana. Letxuga zala, aza, porrua ta iten zana... baina ta tomatia ta... eiten zana batzan. Ta hantxe.
- Sasoian sasoikua orduan?
- Bai, sasoian sasoikua.