Batzokia

Batzokia <p>Batzokia bulebarrean zegoen (gaur egun Kuskulo gozo-denda): Euzko Gaztedi, Euzko etxea... Antzerkia Antzokian egiten zen. Dantza egiten ibili zen batzokian.</p>

Argazkiak

-Eta Batzokia nun zeon?
-Hemen, bulebarrian.
-Bakarra zeon Donostian?
-Bai, hasieran bai. Bueno, antiguotarrek ere bazuten bere biltokiya, e. Baiñon Donostiko Batzokiya bulebarrekua zan.
-Hemen e… zea, gure gibeleko aldian... este, zenbakiya ez dakit, ez dizut esango, baiñon orain nola dao…
-Goxodenda, hor arkupetan.
-Hori da, bai: Kuskulo, bai. Eta El Reloj kafetegiaren ondoan.
-Hor zan… bihan zeon e… “billares”. Lehendabiziko bizitzan zeon Euzko Gaztedi. Bigarrenian, Euzko Etxea, Batzokiya. Eta Euzko Gaztedi´re Batzokikua zan, baiñon zeon departamentutan. Ta gero jendia bizi zan, gaiñekuetan.
-A, bai?
-Etxia zan?
-Etxebizitzak.
-Eta ez zeukan e… antzokirik edo horrelako sala haundirik ero…?
-Ez, han ez, horregatik este… Teatrua iten zanian, iten zan e… batez ere santamasetan, Teatro Printzipalan. Eta beste… jai hoiyetatik aparte, zea, Kurtzalian.
-Eta zu aritu ziñan, antzerki ta horrelakoetan?
-Antzekia iten ez, baiñon dantzan ikasten-eta bai.