Domintxaine-Berroeta (Zuberoa)

Goyhenetche apeza, beti aitzina

Goyhenetche apeza, beti aitzina Goyhenetche apeza Domintxineko eskolako zuzendaria zen ; horregatik eskola denboran hor egoitea behartua zen. Behin, gorputz baten altxatzera atera zen herrira. Eskola publikoko errientak salatu zuen eta ikuskaria etorri zen kontrola baten egitera. Ez zuen horrek Goyhenetche apeza beldurtu eta jo aitzina egin zuen. Eskola handitzen segitu zuen. Haatik, azken eraikina ez zuen ordaindu ahal izan eta bastimendua sesitua izan zen. Herriko etxeak ez zuen onartu honen erostea.

Euskal Kultur Erakundea

Jatorrizko proiektua